Κάθε μουσικό όργανο που επισκευάζεται αποκτά έναν φάκελο σε μια βάση δεδομένων για να υπάρχει το ιστορικό του, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν και οι προτιμήσεις του κατόχου του στο Setup.

 

Setup
Το Setup περιλαμβάνει την ρύθμιση του truss rod, του action και του Nut, του intonation, του Tremolo, τον καθαρισμό του οργάνου καθώς επίσης & τον έλεγχο των ηλεκτρικών.

Fret Dress
Το Fret Dress είναι μια διαδικασία η οποία εφαρμόζεται σε ένα όργανο όταν κάποια απο τα τάστα έχουν φάγωθει κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τονική αλλοίωση, έντονο buzz και την δυσκολία στα σηκώματα και στα Vibrato. Σ’αυτή την διαδικασία τα τάστα  λιμάρονται, αποκτούν την καμπύλη (radius) της ταστιέρας, στρογγυλεύει το προφίλ τους & γυαλίζονται.

Acoustic Saddles
Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα στις ακουστικές κιθάρες πρέπει να ρυθμιστεί το Intonation & το ύψος του Saddle βάσει του Action που επιθυμούμε. Η αντικατάσταση του Saddle γίνεται με κοκκάλινο ή με Tusq.

Nut
Όπως τα Saddles έτσι & τα Nuts προσαρμόζονται έτσι ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο ηχητικό αποτέλεσμα & την τονική διαύγεια. Η αντικατάσταση του Nut γίνεται με κοκκάλινο ή με Tusq.

Wiring
Η καλωδίωση είναι ενα μεγάλο “κομμάτι” ενός ηλεκτρικού, ηλεκτροακουστικού μουσικού οργάνου. Η διαδικασία της καλωδίωσης περιλαμβάνει μια ποικιλία διεργασιών όπως εγκατάσταση, αντικατάσταση ή επισκευή κάποιου ποτενσιομέτρου, διακόπτη, Output Jack, γείωση για την εξάλειψη του θορύβου, Shielding για την μείωση των ανεπιθύμητων παρεμβολών & βουητών, έλεγχο της φάσης και της συνδεσμολογίας των μαγνητών κ.α.
Όλα αυτά στο  εργαστήρι Silver Guitars εκτελούνται βάσει γνώσεων ηλεκτρονικής για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του μουσικού οργάνου μετά το Service.